13 Eylül 2021 Pazartesi

Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet rendelenmiş elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (Akı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Yumurtanın akı
  • Ceviz kırığı
  • Pudra şekeri

    Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tavaya rendelenmiş elmaları ve şekeri alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kasede karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alalım. Merdane ile inceltelim.
  • Hamuru bardak yada varsa yuvarlak bir aparat ile keselim.
  • Ortasına birer tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım ve hamuru ikiye katlatalım.
  • Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp şekillendirelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Üzerlerine yumurta akını sürelim ve ceviz kırığı serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder