4 Eylül 2021 Cumartesi

Köz Patlıcanlı Köpoğlu Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Köpoğlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bostan patlıcan ya da 2 kemer patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet köy biberi
  • 1 adet domates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı tozbiber
  • Maydanoz

    Köz Patlıcanlı Köpoğlu Tarifi Yapılışı

  • Patlıcan ve kapya biberi fırında yada ocakta közleyelim ve küp şeklinde doğrayalım.
  • Tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyalım.
  • Üzerine rendelenmiş domates ve ince doğranmış köy biberi ekleyelim.
  • Kavrulunca üzerine doğradığımız patlıcan ve kapya biberi koyalım.
  • Baharatlarını ve tuzunu ayarlayalım.
  • 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
  • Küçük bir tavaya az zeytinyağı ve tozbiber ekleyelim ve kızdıralım.
  • Servis tabağımıza patlıcanlı mezemizi koyalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyelim.
  • Zeytinyağlı tozbiberi üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Deneyenlere afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder