Kıymalı Patates Musakka Tarifi
Kıymalı Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 1 kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
Kıymalı Patates Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Kırmızı biber ve yeşil biberleri de doğrayalım.
- Kıymalı harç için kıymayı tavaya alalım. Sıvı yağı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Ardından doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsakları ekleyelim. 2-3 dakika birlikte kavuralım.
- Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri, salçalar ve baharatları ekleyelim.
- Birkaç dakika salça tamamen dağılıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
- Sıcak suyu ekleyip suyunu hafif çekinceye kadar yaklaşık 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
- Kıymalı harcı ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
- Patatesleri yağlanmış dikdörtgen borcama fotoğrafta görüldüğü gibi yatay olarak dizelim.
- Patateslerin kolay pişmesi için mümkün olduğunca ince dilimlemeye dikkat edelim.
- Üzerlerine kıymalı iç harcını yayalım.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, alt-üst fansız ayarda, yemeğimizi 1 saat pişirelim.
- Kıymalı patates musakka servise hazır, 10 dk dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder