Kıymalı Patates Musakka Tarifi


 

Kıymalı Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

    Kıymalı Patates Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Kırmızı biber ve yeşil biberleri de doğrayalım.
  • Kıymalı harç için kıymayı tavaya alalım. Sıvı yağı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • Ardından doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsakları ekleyelim. 2-3 dakika birlikte kavuralım.
  • Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri, salçalar ve baharatları ekleyelim.
  • Birkaç dakika salça tamamen dağılıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip suyunu hafif çekinceye kadar yaklaşık 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
  • Kıymalı harcı ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
  • Patatesleri yağlanmış dikdörtgen borcama fotoğrafta görüldüğü gibi yatay olarak dizelim.
  • Patateslerin kolay pişmesi için mümkün olduğunca ince dilimlemeye dikkat edelim.
  • Üzerlerine kıymalı iç harcını yayalım.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, alt-üst fansız ayarda,  yemeğimizi 1 saat pişirelim.
  • Kıymalı patates musakka servise hazır, 10 dk dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder