Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Ganaj için
- 200 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 g sütlü çikolata
- 80 g bitter çikolata
Kreması için
- 600 ml süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 g tereyağı
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
Üzeri için
- Fındık kırığı
- Toz fıstık
Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastamızın kekini hazırlamak için kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürsene kadar çırpalım.
- Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
- Kekimizi yağladığımız tepsimize yayalım. Keki fırına vermeden önce 1-2 kere tezgaha vurarak içerisindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Ganaj için kremamızı ısıtıp içerisine çikolata ve tereyağımızı ekleyip karıştıralım soğuması için arada bir karıştırmak üzere buzdolabına koyalım.
- Pişen kekimizi fırından çıkartarak ilk sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Kekimiz soğurken kreması için sütümüzü tenceremize alıp.
- Üzerine un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırarak pişirelim.
- Kremamız koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan sonra kürdan yardımı ile üzerine delikler açalım ve süt ile ıslatalım.
- Üzerine kremamızı dökerek üzerini düzeltelim.
- Soyduğumuz muzlarımızı ortadan ikiye keselim ve kremamızın üzerine yerleştirelim üzerlerine hafifçe bastırıp kremanın içerisine girmesini sağlayalım.
- Pastamızın üzerini çikolata sosu ile kapladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim👩🏻🍳 Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder