Kızılcık Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kızılcık
- 8 su bardağı şeker (200ml bardak)
- 4 su bardağı su(sulu sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tereyağ
- Birkaç damla limon suyu
Kızılcık Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kızılcıkları yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp suyunu ve şekerini ekleyip ocağa koyuyoruz.
- Tereyağını ekleyip ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan reçelin üzerinde oluşan köpükleri biz süzgeç yardımıyla alıyoruz.
- Kıvam almaya başlayan reçele birkaç damla limon suyu sıkıp yarım saat daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
- Kavanozların kuru ve temiz olması ayrıca kapaklarında kaynatılmış, kuru ve yeni olması reçelin uzun süre saklanması açısından çok önemli bir püf noktası.Reçelinizin kıvamını anlamak için bir tabağa alıp dolapta biraz soğutun, soğuyunca kıvamı daha iyi anlaşılıyor.
- Reçeli sıcak sıcak kuru ve temiz kavanozlara bir kepçe ile doldurup (kavanozun kenarına dökülenler varsa kuru bir bezle silip )kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Bir gece bekledikten sonra ters çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder