Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Un (3 su bardağına yakın kullandım siz kontrollü ekleyin)
Üzerine serpmek veya bulamak için:
- 2 tepeli yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeleri alalım. Güzelce karıştıralım.
- Unumuzu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca yoğurmayı bırakalım.
- Hamurumuzdan cevizden daha küçük parçalar alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Bütün hamura aynı işlemi yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyemize bir tabakta karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder