Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı Pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 5 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı tavuk suyu
Üzeri için;
- Nane
Yapılışı
- Mercimekler yıkanır süzülür, düdüklü tencereye alınır.
- Üzerine rendelenmiş soğan, patates, havuç, sıvı yağ, limon suyu, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal sıcak su ilave edildikten sonra karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
- Kapağı kapatılan düdüklüde yaklaşık yüksek ateşte, düdüklünün düğünden buhar çıkana kadar pişirilir.
- Çorbanız kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakılır.
- Daha sonra düdüklünün kapağı açılır, pişen çorba robotta çekilir.
- Robot yoksa süzgeçten de geçirilebilir ya da o şekilde sevenler hiç süzmeden de yapabilir.
- Süzdükten sonra kapağı açık bir şekilde 2 dakika daha tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
- İsteğe bağlı üzerini tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder