Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletelim. Ertesi gün şişen Nohutlari suyunu süzüp sudan geçirelim.
- Tencereye alıp üzerine su ekleyip 10 dakika kadar haşlayıp ocaktan alıp süzelim.
- Düdüklü tencereye etlerinizi koyun ve rengi donene kadar kavurun.
- Yemeklik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar etlerle birlikte kavuruyoruz.
- Salça eklenir 1 -2 dakika kavrulur.
- Üzerine haşlanmış nohutlar ve tuz ilave edilir.
- Üzerine gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatalım.
- Düdük öttükten sonra düdüğü kapatıp kısık ateşte 15- 20 dakika pişirelim. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder