6 Eylül 2021 Pazartesi

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletelim. Ertesi gün şişen Nohutlari suyunu süzüp sudan geçirelim.
  • Tencereye alıp üzerine su ekleyip 10 dakika kadar haşlayıp ocaktan alıp süzelim.
  • Düdüklü tencereye etlerinizi koyun ve rengi donene kadar kavurun.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar etlerle birlikte kavuruyoruz.
  • Salça eklenir 1 -2 dakika kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış nohutlar ve tuz ilave edilir.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatalım.
  • Düdük öttükten sonra düdüğü kapatıp kısık ateşte 15- 20 dakika pişirelim. Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder