Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurt için;
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Mercimek Mantısı Tarifi Yapılışı
- Mercimeği 2 su bardağı kaynar suyla yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimekleri geniş bir kaba alın.
- Üzerine bulguru ve 1 su bardağı kaynar suyu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Üzerini streç filmle kapatarak 15 – 20 dakika dinlendirin.
- Sosu için tüm malzemeleri küçük bir tavaya alıp 1-2 dakika orta ateşe kavurun.
- Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyip kıvamını actıktan sonra ocaktan alın.
- Dinlenen mercimek karışımını 1-2 dakika boyunca yoğurduktan sonra cevizden biraz daha küçük parçalar alarak yuvarlayın.
- Servis tabağına mercimek mantılarını dizin ve üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından salçalı sosu dökün.
- En sonunda arzuya göre maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder