6 Eylül 2021 Pazartesi

Mercimek Mantısı Tarifi

 

Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurt için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

    Mercimek Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Mercimeği 2 su bardağı kaynar suyla yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan mercimekleri geniş bir kaba alın.
  • Üzerine bulguru ve 1 su bardağı kaynar suyu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Üzerini streç filmle kapatarak 15 – 20 dakika dinlendirin.
  • Sosu için tüm malzemeleri küçük bir tavaya alıp 1-2 dakika orta ateşe kavurun.
  • Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyip kıvamını actıktan sonra ocaktan alın.
  • Dinlenen mercimek karışımını 1-2 dakika boyunca yoğurduktan sonra cevizden biraz daha küçük parçalar alarak yuvarlayın.
  • Servis tabağına mercimek mantılarını dizin ve üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından salçalı sosu dökün.
  • En sonunda arzuya göre maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder