Nar Gibi Kızarmış Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- (ben kajun baharatı kullandığım için ekstra kimyon, toz biber, karabiber koymadım siz dilerseniz koyabilirsiniz)
Pilavı için malzemeler;
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ (ben göz kararı koyuyorum)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal(renk vermek için)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tarçın (dilerseniz kuş üzümüde ekleyebilirsiniz, ben eklemedim)
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı tavuk suyu
Nar Gibi Kızarmış Fırında Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
- Evvela tavuğumuzu düdüklü tencereye koyup, üzerini biraz örtecek şekilde su ekleyip 15 dk haşlayalım (çok haşlamayın dağılmasın).
- Sosu için bütün malzemelerimizi iyice karıştıralım ve haşladığımız tavuğumuza iyice içine dışına sürelim.
- Vaktiniz varsa buzdolabında 30 dk kadar baharatlı bir şekilde bekletebilirsiniz.
- Tavuğumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 200 derece önceden ısıtılmış, alt üst ızgara ayarında 45 dk pişirelim. (ekstra fırın poşetine koymadım)
- Arada kontrol edip alt üst çevirerek bu şekilde pişirelim.
- Pilavın yapılışı; 🍚1 su bardağı pirinçimizi kısık ateşte sıvı yağ ile biraz kavurup, baharatlarını ekleyelim ve birazda öyle kavuralım.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve yarım su bardağı tavuk suyunu ekleyip karıştıralım.
- En son üzerine tereyağımızı koyup kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
- Servis ederken ben pilavın üzerine tavuğu koyup o şekilde yaptım, siz istediğiniz gibi servis edebilirsiniz…
- Bu şekilde yapınca dışarıdan aldığımız hazır tavuklardan kat ve kat daha lezzetli oluyor 🤤 denemenizi tavsiye ederim 🍗🐔🧡Afiyet olsun🧡🐔🍗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder