Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı havuç (rende)
- 1 su bardağı ceviz (küçük kıyılmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı 2 parmak eksik un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı 1 parmak eksik toz şeker
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilin
Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
- Ardından tüm toz malzemeleri eleyip ekleyip çırpalım.
- İyice karıştıktan sonra rendelediğimiz havucu, kıydığımız cevizi kek karışımıza ekleyip spatula ile karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz.
- Önceden ısınmış 170°lik fırına gönderip 20-30 dakika arasında pişiriyoruz kontrol edip çıkaralım yine.
- Muhallebimizin malzemesini tenceremize alıp karıştıra karıştıra pişirelim.
- Ilımış olan kekimize ilk sıcaklığı çıkan muhallebimizi döküyoruz.
- Dinlendirdiğimiz keki servis yapabiliriz afiyet olsun 💕.
Kekimiz ılık muhallebimiz sıcak olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder