8 Eylül 2021 Çarşamba

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı havuç (rende)
  • 1 su bardağı ceviz (küçük kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı 2 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik toz şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilin 

    Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
  • Ardından tüm toz malzemeleri eleyip ekleyip çırpalım.
  • İyice karıştıktan sonra rendelediğimiz havucu, kıydığımız cevizi kek karışımıza ekleyip spatula ile karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz.
  • Önceden ısınmış 170°lik fırına gönderip 20-30 dakika arasında pişiriyoruz kontrol edip çıkaralım yine.
  • Muhallebimizin malzemesini tenceremize alıp karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Ilımış olan kekimize ilk sıcaklığı çıkan muhallebimizi döküyoruz.
  • Dinlendirdiğimiz keki servis yapabiliriz afiyet olsun 💕.
  • Kekimiz ılık muhallebimiz sıcak olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder