Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı ( sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke ( üzüm kullandım )
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3-3, 5 su bardağı un ( aldığı kadar)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı çekirdek içi ( istediğiniz her şey )
Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı
- Yağlar, pudra şekeri uygun bir kaba alınır mikserle 1-2 dk çırpılır.
- Krema gibi bir kıvam elde edilir.
- Bu şekilde daha güzel oluyor. İstemezseniz yapmayabilirsiniz.
- Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve çok sert olmasın. Güzel bir kıvam elde edilir.
- Hamur matında veya 2 pişirme kağıdı arasında 1-1, 5 cm kalınlığında açılır.
- Hamur kesiciyle küçük kareler çıkarılır.
- İstediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerlerine pekmezle karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
- Çörek otu ve ay çekirdeği serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra biraz kabaracaklar. Sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
📌içerisindeki pudra şekeri fazla gelmiyor 👍🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder