8 Eylül 2021 Çarşamba

Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı ( sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke ( üzüm kullandım )
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un ( aldığı kadar)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı çekirdek içi ( istediğiniz her şey )

    Kıyır Kıyır Kesme Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  • Yağlar, pudra şekeri uygun bir kaba alınır mikserle 1-2 dk çırpılır.
  • Krema gibi bir kıvam elde edilir.
  • Bu şekilde daha güzel oluyor. İstemezseniz yapmayabilirsiniz.
  • Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve çok sert olmasın. Güzel bir kıvam elde edilir.
  • Hamur matında veya 2 pişirme kağıdı arasında 1-1, 5 cm kalınlığında açılır.
  • Hamur kesiciyle küçük kareler çıkarılır.
  • İstediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerlerine pekmezle karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
  • Çörek otu ve ay çekirdeği serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra biraz kabaracaklar. Sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
  • 📌içerisindeki pudra şekeri fazla gelmiyor 👍🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder