8 Eylül 2021 Çarşamba

Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 3 adet irice boy kuru soğan
  • 3 adet irice patlıcan
  • 4 adet orta boy patates
  • 5 adet sivribiber
  • 2 adet kapya biberi
  • 6-7 diş sarımsak
  • 300 ml kaynar su
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Sebzeleri tavada kızartmak için 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kekik.
  • Süsleme için
  • Domates ve biber

    Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Etimiz ön aşamada düdüklüde pişirilir.
  • Sebzeleri kızartılır, ve son aşamada tümü sosu ile birleştirilip fırında son lezzeti için taçlandırılır 👑.
  • Şehzadeler için özel yapılmış bu osmanlı yemeğimi mutlaka ama mutlaka deneyin diyorum🙋🏻‍♀️.
  • Patlıcanları alaca şekilde soyup iri küpler halinde dilimleyip tuzlu suda 20 dk bekletip durulayıp kurulayalım.
  • Fritöz yada tavada bol yağda kızartalım havlu peçete serilmiş bir tepside bekletelim.
  • Patatesi soyup orta küpler halinde doğrayıp kızartalım. Onuda peçete üzerinde fazla yağının süzülmesi için dinlendirelim. Bizde bu arada orta boy doğranmış kuşbaşı dana etimizi tencerede kavuralım.
  • Et suyunu salınca az daha kavurup üzerine yarım su bardağı kadar kaynar su ekleyip düdüklü yada tencerede etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Geniş ve derin bir tava içine sıvı yağ, kapya biberi, yeşil biber, soğan ve sarımsağı yemeklik şekilde irice doğrayıp ateşte kavuralım. Baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Pişen etimizi süzerek kavrulmuş soğan biber sebzelerinin üzerine tavaya ekleyelim hep beraber 3-5 dk kavuralım ve ocaktan alalım.
  • Sosu için bir tavaya biraz sıvı yağ ve salçayı koyup kavuralım tuz ve karabiber ekleyelim sıcak suyunu da koyup kaynatalım.
  • Patates ve patlıcan ikilisini borcamın tabanına karışık şekilde yerleştirelim.
  • Etimizi borcam üzerindeki kızarmış sebzeler üzerine eşitçe dökelim.
  • Tavadaki sosunu gezdirelim 210° alt üst ayarda ısınmış fırının orta rafında 20-30 dk arası dekor dizdiğimiz domates ve biberler kızarana kadar pişirip servis edelim.Not: düdüklümde haşladığım etimin tencere içerisinde kalan et suyunu karton bardağa doldurup buzluğuma kaldırdım, çorba ve yemeklerimde çıkarıp kullanmak için,, , sizede fikir olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder