Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım)
- 7 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Müceddere Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mercimeği iki su bardağı su ile haşlayalım (Mercimekler ne çok pişip ezilsin nede çok diri kalsın).
- Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyelim ardından tereyağını ekleyip erimesini bekleyelim.
- Salçayı ekleyip biraz kavuralım (Salçanın çiğ kokusunun çıkması için).
- Sonrasında bulguru ve haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ekleyelim, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- 7 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim (Su ölçüsü bulgurun çeşidine göre farklılık gösterebilir kontrollü ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder