8 Eylül 2021 Çarşamba

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım)
  • 7 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

    Müceddere Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mercimeği iki su bardağı su ile haşlayalım (Mercimekler ne çok pişip ezilsin nede çok diri kalsın).
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyelim ardından tereyağını ekleyip erimesini bekleyelim.
  • Salçayı ekleyip biraz kavuralım (Salçanın çiğ kokusunun çıkması için).
  • Sonrasında bulguru ve haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ekleyelim, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  • 7 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim (Su ölçüsü bulgurun çeşidine göre farklılık gösterebilir kontrollü ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder