Nefis Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 5,5 su bardağı un
İç malzemesi için
- 150 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- 1 fiske karabiber ve pul biber
Sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 kase yoğurt
- 2 dii sarımsak
Nefis Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı
- Un u yoğurma kabına alalım, içine yumurtayı, tuzunu ilave edelim suyunu ekleyelim unu nu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurma ya başlayalım. Katı bir hamur olacak şekilde yoğuralım. Yoğurma işlemini tezgaha alarak 10 dakika yoğuralım.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatalım 20 dakika dinlendirelim. Soğanı rendeleyelim suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyip elimizle iyice yedirelim. Hamuru 4beze yapalım. Bezeler in üstünü kapatalım kurumasın. Bezenin altı a ve üstüne.
- Un koyalım oklava veya merdane ile açalım. Yufkadan daha kalın olacak şekilde açalım 1cm genişliğinde önce dikey ve yatay olarak keselim. Karelere iç malzemesinden minik parçalar koparıp koyalım.
- Karelerin yanlarını ortada birleştirip mantıları yaparak bir tepsiye dizelim. Hepsini pişirmeyeceksek eğer tepsi ile buzluğa koyalım donunca poşetleyip buzluğa kaldıralım. Elimizin altında hazır dursun.
- Şimdi pişirme işlemini geçelim.
- 1litre suyu ocağa alalım. Kaynayınca içine birazcık tuz ve 1tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyelim ardından mantıyı ekleyelim kaynamaya bırakalım.
- Mantıları suyun yüzüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir. Ocaktan alalım. İçine 1su bardağı soğuk su ekleyelim. Yoğurdun içine sarımsağını rendeleyelim.
- Mantıdan süzgeçli kepçe ile servis tabağına alalım. Üzerine yoğurt dökelim. Üstüne kızgın yağın içine 1tatlı kaşığı tatlı toz biber ve nane ekleyelim. Mantının üzerine gezdirerek dökelim. Mis gibi mantımız servise hazırdır afiyet olsun. 👌 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder