Çıtır Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk baget (Kanatlada yapılabilir)
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu,
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk But Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
- Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
- Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
- Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu aşamada aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir şekilde pişmeli. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder