6 Eylül 2021 Pazartesi

Pamuk Gibi Açma Tarifi

 

Pamuk Gibi Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( sarısı dışına, beyazı içine )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan 1 su bardağı eksik un
  • 100-150 gr yumuşak tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Pamuk Gibi Açma Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için süt, su, şeker, mayayı eritin ve 10 dk bekleyelim.
  • Ardından un, tuz, yumurta beyazı sıvı yağ ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
  • 30-40 dk mayalanması için bekleyelim.
  • Tezgahı bolca yağlayalım mayalanan hamuru dökelim.
  • Elimizle iyice açalım. Kare şeklinde olsun.
  • Üstünü bolca tereyağlayalım.
  • Bir katı üstüne atalım tekrar tereyağlayalım.
  • En son zarf şeklinde katlayıp uzunlamasına elimizle açalım tereyağlı olacak bolca.
  • 2 parmak şeklinde keselim.
  • Elimizle uzatıp kıvıralım.
  • Hamuru tepsi mayası olması için 15 dk bekletelim.
  • Yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edip hamurlara sürelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 17 dk pişirdim, üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder