Peynirli Badem Poğaça Tarifi

 

Peynirli Badem Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

    Peynirli Badem Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, üzerine şekeri ekleyelim sütü, suyu ekleyerek karıştıralım, mayayı eritelim sıvı yağı ekleyelim tuz ekleyelim ve yumurta akını ekleyelim karıştırarak unu ilave edelim yumuşak ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım.
  • Unlar değişkenlik gösterdiği için dikkatli olmanızda fayda vardır. 5 su bardağı un kullandım eksi veya artı olabilir. Hamurumuzu yoğurduktan sonra 5-10 dakika üzerini streç filmden örterek dinlendirelim.
  • Dinlendirdiğimiz hamuru ikiye bölelim bir bezeyi 8’e diğer iki bezeyle sekizde bölerek bezeler haline getirelim 1 bezeye bastırarak hafif açalım.
  • İçerisine içine hazırladığınız peynirli maydanozlu karışımdan bir tatlı kaşığı koyarak ortadan toplayalım ve birleştirdiğimiz kısmı ters gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Üzerine bıçakla ortadan birer çizgi atalım yumurta sarısını üzerine biraz sıvı yağ ekleyerek karıştırıp poğaçaların üzerine sürüp tepsi mayası yapalım. 200 dereceli fırında yüzü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder