11 Eylül 2021 Cumartesi

Sebzeli Pilav Tarifi

 

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Aldığı kadar kaynatılmış su

    Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri 20dakika ılık suda bekletiyoruz.
  • Tencereye sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış biber ve havuçları 3dakika soteliyoruz.
  • Ardından pirinçlerimizi iyiye yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekliyoruz.
  • Mısır ve bezelyeleri de ekleyip ardından tereyağınıda ekleyip 5dakika kavuruyoruz.
  • Tavuk suyu ve kaynamış suyumuzuda ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Demlendikten servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder