8 Eylül 2021 Çarşamba

Sebzeli Sarma Tarifi

 

Sebzeli Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)
  • Tuz

Sebze kısmı için;

  • 4 adet kabak
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.
  • Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  • Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.
  • Peçete serdiğimiz tabağa alalım.
  • Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.
  • Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.
  • Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.
  • 190 derece fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder