8 Eylül 2021 Çarşamba

Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi

 

Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şeftali dolgusu için:

  • 4 adet orta boy şeftali
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 orta boy kase çekilmiş ceviz (Olmasada olur)
  • 1, 5 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
  • Biraz su (Nişastayı çözeltmek için)

Üzeri için:

  • pudra şeker

    Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeftalilerimizin kabuklarını soyup çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz.
  • Doğradığımız şeftalilerimizi tavamıza alıp üzerine toz şekerimizi döküyoruz.
  • Orta ateşte suyunu salıp şeftalilerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bir kasenin içinde nişastamızı azıcık suyla çözeltip şeftalimizin içine katıyoruz kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp cevizlerimizi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
  • Yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağımızı alıyoruz.
  • Üzerine yumurtamızı kırıp özleşene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Özleşen yumurta ve yağımızın içerisine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip hepsini tekrar elimizle karıştırıyoruz.
  • Karışan karışımımızın içine göz kararı unumuzu eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. (üzerine rendelemek için. )
  • Kalan hamurumuzu ister kelepçeli kalıba ister büyük yuvarlak borcamımıza göre açıp içine yerleştiriyoruz. (ben bu kelepçeli kalıba yaptım. )
  • Kalıbımıza yada tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
  • Delmiş olduğumuz tart hamurumuzun üzerine soğumuş olan şeftalili harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.
  • Ayırmış olduğumuz hamurumuzu rende yardımı ile tüm hamurumuzun üzerine eşit gelecek şekilde rendeliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Şeftalili tartınız hazır. Afiyet olsun. 😊💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder