Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şeftali dolgusu için:
- 4 adet orta boy şeftali
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 orta boy kase çekilmiş ceviz (Olmasada olur)
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
- Biraz su (Nişastayı çözeltmek için)
Üzeri için:
- pudra şeker
Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeftalilerimizin kabuklarını soyup çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz.
- Doğradığımız şeftalilerimizi tavamıza alıp üzerine toz şekerimizi döküyoruz.
- Orta ateşte suyunu salıp şeftalilerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bir kasenin içinde nişastamızı azıcık suyla çözeltip şeftalimizin içine katıyoruz kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp cevizlerimizi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
- Yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağımızı alıyoruz.
- Üzerine yumurtamızı kırıp özleşene kadar elimizle karıştırıyoruz.
- Özleşen yumurta ve yağımızın içerisine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip hepsini tekrar elimizle karıştırıyoruz.
- Karışan karışımımızın içine göz kararı unumuzu eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. (üzerine rendelemek için. )
- Kalan hamurumuzu ister kelepçeli kalıba ister büyük yuvarlak borcamımıza göre açıp içine yerleştiriyoruz. (ben bu kelepçeli kalıba yaptım. )
- Kalıbımıza yada tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
- Delmiş olduğumuz tart hamurumuzun üzerine soğumuş olan şeftalili harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.
- Ayırmış olduğumuz hamurumuzu rende yardımı ile tüm hamurumuzun üzerine eşit gelecek şekilde rendeliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Şeftalili tartınız hazır. Afiyet olsun. 😊💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder