Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gram olacak)
- 175 gram tereyağ yağ
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- Antepfıstığı veya ceviz
Şerbeti için:
- 1 litre süt
- 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- Rendelenmiş çikolata
- Kakao
- Antepfıstığı
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım soğuması gerekiyor.
- Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alalım kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp 10-15 dakika kısık ateşte kaynatalım ardından soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritip alttaki ayran ve üsteki köpük olan kısmı ayıralım temizlenmiş tereyağımız sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- 1 paket baklavalık yufkamızı tezgaha serelim 600gr lık alüminyum tepsimizi yufkaların üzerine koyup tepsi boyutunda keselim bu işlemi çok hızlı yapalım çünkü baklavalık yufka çok çabuk kuruyor .
- Kestikten sonra bir sofra bezi arasına saralım kullandıkça sofra bezi arasından alalım tepsimizi 1-2 kaşık yağ döküp iyice heryeri yağlayalım.
- 2 kat yufka serip tekrar yufkanın her yerine yağ sürelim .
- Bu işlemi 30 kat olana kadar devam edelim.
- 2 yufkada bir yağlayalım 30 kat olduğunda antepfıstığı veya ceviz serpelim. (ara katlara kesilmiş olan yufkaları ekleyebilirsiniz )
- Sonra 10 kat yufka da üst kısmına döşüyoruz bu defa her yufka arası yağ sürüyoruz.
- Bittikten sonra çok bastırmadan baklavamızı kesip geri kalan yağımızı her yerine sürüp 160° lik fırınımıza sürüyoruz yavaş yavaş pişiriyoruz iyice kızarınca fırından alıp 5 dakika bekleyip soğuk şerbetimizi döküyoruz.
- Tatlımız iyice soğuduktan sonra kakao eleyip çikolata rendesi serpip antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun ❤❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder