8 Eylül 2021 Çarşamba

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram olacak)
  • 175 gram tereyağ yağ
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • Antepfıstığı veya ceviz

Şerbeti için:

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • Rendelenmiş çikolata
  • Kakao
  • Antepfıstığı

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım soğuması gerekiyor.
  • Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alalım kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp 10-15 dakika kısık ateşte kaynatalım ardından soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip alttaki ayran ve üsteki köpük olan kısmı ayıralım temizlenmiş tereyağımız sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  • 1 paket baklavalık yufkamızı tezgaha serelim 600gr lık alüminyum tepsimizi yufkaların üzerine koyup tepsi boyutunda keselim bu işlemi çok hızlı yapalım çünkü baklavalık yufka çok çabuk kuruyor .
  • Kestikten sonra bir sofra bezi arasına saralım kullandıkça sofra bezi arasından alalım tepsimizi 1-2 kaşık yağ döküp iyice heryeri yağlayalım.
  • 2 kat yufka serip tekrar yufkanın her yerine yağ sürelim .
  • Bu işlemi 30 kat olana kadar devam edelim.
  • 2 yufkada bir yağlayalım 30 kat olduğunda antepfıstığı veya ceviz serpelim. (ara katlara kesilmiş olan yufkaları ekleyebilirsiniz )
  • Sonra 10 kat yufka da üst kısmına döşüyoruz bu defa her yufka arası yağ sürüyoruz.
  • Bittikten sonra çok bastırmadan baklavamızı kesip geri kalan yağımızı her yerine sürüp 160° lik fırınımıza sürüyoruz yavaş yavaş pişiriyoruz iyice kızarınca fırından alıp 5 dakika bekleyip soğuk şerbetimizi döküyoruz.
  • Tatlımız iyice soğuduktan sonra kakao eleyip çikolata rendesi serpip antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun ❤❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder