Peynirli Açma (Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar su
Arasını yağlamak için;
- Tereyağı
Üzeri için;
- 150 gram beyaz peynir
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Peynirli Açma (Puf Puf) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabının içine un ve tuzu alıp harmanlayalım.
- Ilık sütü bir kaseye alıp, toz mayayı ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
- Mayanın kabarması için beş dakika bekleyelim.
- Unun ortasını açıp sıvı yağ ve sütlü karışımı ilave ederek yoğurmaya başlayalım, hamurun kıvamına göre yeteri miktarda ılık su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru on eşit parçaya bölüp elimizde yuvarlayarak beze yapalım.
- Tezgah üzerinde streç film örterek yaklaşık 10-15 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurları hafifçe bastırarak açalım üzerine tereyağı koyup (ben tereyağını rendeledim) parmak uçlarımızla hafif hafif bastırarak açalım olabildiğince inceltelim, bir ucundan başlayarak rulo yapalım yuvarlak olacak şekilde dolayıp fırın tepsisine dizelim elimizle hafifçe bastıralım.
- Bütün bezeler bitene kadar bu şekilde yapmaya devam edelim, hamurların ortasına parmaklarımızla uzunlamasına bastırıp çukurlaştıralım.
- Çukur kısma ufalanmış peynir koyalım, karşılıklı iki tane domates koyalım ve ince doğranmış bir parça yeşil biber koyalım.
- Çırpılmış bir tane yumurtaya bir tatlı kaşığı pekmez koyup karıştıralım açmaların kenarlarına sürüp ılık ortamda 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
Pişen puf puf peynirli açmalarımız servise hazır.
🌹afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder