Tadına Doyamayacağınız Kayseri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 litre süt
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
Arasına;
- Tereyağı
İç harcı;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı (300 ml) un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Tadına Doyamayacağınız Kayseri Ketesi Tarifi Yapılışı
- Yumurta akı ve tuzu köpürtene kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz.
- En son yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un ilave edip yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- İç harç soğuduktan sonra bir oklava ya da merdane yardımıyla yuvarlak bir hamur açıyoruz.
- Hamur cıvık olacak bu yüzden yapışmaması için tahtamızı ya da hamuru açacak tezgahımızı sıvı yağ ile yağlayıp açıyoruz.
- Açtıktan sonra içine bir çay kaşığı tereyağı koyup tekrar küçük bir daire yapıyoruz ve iç harcımızdan ilave ediyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu tariften ben 2 tepsi kete hamuru çıkardım yaklaşık 14 tane. 11-14 kadar beze çıkabiliyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder