12 Eylül 2021 Pazar

Tadına Doyamayacağınız Kayseri Ketesi Tarifi

 

Tadına Doyamayacağınız Kayseri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

Arasına;

  • Tereyağı

İç harcı;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı (300 ml) un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Tadına Doyamayacağınız Kayseri Ketesi Tarifi Yapılışı

  • Yumurta akı ve tuzu köpürtene kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz.
  • En son yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un ilave edip yoğuruyoruz.
  • Yoğurduktan sonra iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • İç harç soğuduktan sonra bir oklava ya da merdane yardımıyla yuvarlak bir hamur açıyoruz.
  • Hamur cıvık olacak bu yüzden yapışmaması için tahtamızı ya da hamuru açacak tezgahımızı sıvı yağ ile yağlayıp açıyoruz.
  • Açtıktan sonra içine bir çay kaşığı tereyağı koyup tekrar küçük bir daire yapıyoruz ve iç harcımızdan ilave ediyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Bu tariften ben 2 tepsi kete hamuru çıkardım yaklaşık 14 tane. 11-14 kadar beze çıkabiliyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder