12 Eylül 2021 Pazar

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 küçük kuru soğan
  • 4 domates
  • 1 kapya biber
  • 3 yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 su bardağı normal çeşme suyu

    Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pilavı pişireceğimiz tencereye yemeklik doğranmış soğanları ve yağı alıp hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra biberleri ekliyoruz onlarda pişince domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp onları da kavuruyoruz.
  • Domates pişince toz biber ve salçayı ekliyoruz karıştırıp bulgurunu ekliyoruz.
  • Bulgurları bir kaç dakika kavurup tuzunu, pul biberini ve karabiberini ekleyip suyunu koyuyoruz, karıştırıp ağzını kapatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pilavımız suyunu çekince altını kapatıp 5-10 dk dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder