Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 küçük kuru soğan
- 4 domates
- 1 kapya biber
- 3 yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 5 su bardağı normal çeşme suyu
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pilavı pişireceğimiz tencereye yemeklik doğranmış soğanları ve yağı alıp hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra biberleri ekliyoruz onlarda pişince domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp onları da kavuruyoruz.
- Domates pişince toz biber ve salçayı ekliyoruz karıştırıp bulgurunu ekliyoruz.
- Bulgurları bir kaç dakika kavurup tuzunu, pul biberini ve karabiberini ekleyip suyunu koyuyoruz, karıştırıp ağzını kapatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pilavımız suyunu çekince altını kapatıp 5-10 dk dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder