Malzemeler
- 5 kg olgun şeftali
- 5 su bardağı içme suyu
- 5 su bardağı toz şeker (su bardağı ölçüsü 200 ml)
Yapılışı
- Şeftalileri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım.
- Uygun bir tencerenin içerisine şeftalileri dilimleyelim.
- Üzerine su ve şekeri ilave edip karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım.
- Orta kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat pişirelim.
- Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirelim.
- Tekrar ocağa alalım 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Kaynar şekilde kavanozlara dolduralım ve kavanozları ters çevirelim.
- Üzerlerini mutfak örtüsü ile örtelim.
- Soğuyunca güneş görmeyen serin bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Not:kullanılan kavanozların temiz ve kırık olmaması kapakların yeni olmasına dikkat edelim ki vakumlama işlemi sorunsuz gerçekleşsin.
Konsantre meyve suyunu içeceğiniz zaman 1 ölçüye bir ölçü içme suyu ilave edip karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Tadını kontrol ederek su miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder