12 Eylül 2021 Pazar

Tavuklu Bamya Tarifi

 

Malzemeler

  • 500g tavuk göğsü
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 500g bamya
  • 1 adet limon suyu
  • 6 su bardağı sıcak su

     Yapılışı

  • Tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü alalım.
  • Tavuklarımız suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Sıvı yağ, doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Doğranmış domates, domates salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
  • Temizlenmiş taze bamyayı ilave edip 5 dk daha kavuralım. Burada hatırlatmak istiyorum dondurulmuş bamya kullanacaksanız daha fazla kavurmanıza gerek yok.
  • Limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek karıştıralım.
  • Bamyalarımızı ezmeden ara ara karıştırarak kontrollü bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Tavuklu bamya yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder