Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 litreden biraz fazla su (ben kıvama göre ayarlıyorum)
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 7 su bardağı su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- Sarımsak (isteğe bağlı)
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye yumurtayı ilave edip iyice çırpın.
- Yoğurdu da ilave edip karıştırın.
- Daha sonra unu da ekleyip hepsini iyice karışana kadar çırpın. Mikser ya da çırpma teli kullanabilirsiniz.
- Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan suyumuzu da ilave edelim. Ocağın altını yakın. Kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin. Çorbamızı kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirelim. Çorbanızı ara ara karıştırmayı unutmayın, aksi halde şehriyeler tencerenin taban kısmına yapışabilir.
- Şehriyelerinizin piştiğinden emin olduktan sonra son olarak tuz ekleyelim. Birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Çorbamızı 10 dakika dinlendirmeye bırakalım.
- Sosu için, tavamıza tereyağını alarak eritelim. Üzerine 1 tatlı kaşığı nane ilave edip kızdıralım.
- Sosumu çorbamıza ilave ederek servis edelim.
- Şehriyeli yoğurt çorbamızı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder