12 Eylül 2021 Pazar

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

  1. Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yumurta
    • 1 litreden biraz fazla su (ben kıvama göre ayarlıyorum)
    • 1 çay bardağı arpa şehriye
    • 7 su bardağı su

    Sosu için;

    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • Sarımsak (isteğe bağlı)

      Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

    • Öncelikle tencereye yumurtayı ilave edip iyice çırpın.
    • Yoğurdu da ilave edip karıştırın.
    • Daha sonra unu da ekleyip hepsini iyice karışana kadar çırpın. Mikser ya da çırpma teli kullanabilirsiniz.
    • Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan  suyumuzu da ilave edelim. Ocağın altını yakın. Kaynayana kadar karıştırın.
    • Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin. Çorbamızı kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirelim. Çorbanızı ara ara karıştırmayı unutmayın, aksi halde şehriyeler tencerenin taban kısmına yapışabilir.
    • Şehriyelerinizin piştiğinden emin olduktan sonra son olarak  tuz ekleyelim. Birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
    • Çorbamızı 10 dakika dinlendirmeye bırakalım.
    • Sosu için, tavamıza tereyağını alarak eritelim. Üzerine 1 tatlı kaşığı nane ilave edip kızdıralım.
    • Sosumu çorbamıza ilave ederek servis edelim.
    • Şehriyeli yoğurt çorbamızı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder