Yoğurt Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet tavuk bulyon
- 2 tatlı kaşığı vegeta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 8, 10 bardak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Terbiyesi için :
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım limonun suyu
Üzerine :
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
Yoğurt Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağı alıp üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğan, patates ve havucu alın, beş dakika kadar kavurun.
- Daha sonra yıkanmış mercimeği ilave ederek biraz daha kavurun, iki tatlı kaşığı vegeta bir çay kaşığı karabiber ve tavuk bulyonları ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
- Üzerine 8 bardak kaynamış sıcak suyunu dökün, orta ateşte sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin ( 20 dakika ) bu arada kıvamına göre sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
- Çorbayı blendrdan geçirin,, üç yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyunu çırpın.
- Kaynayan çorbadan birkaç kaşık ilave ederek ılıştırın, ve yoğurtlu sosu tencereye dökün son bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine tozbiber, pulbiber ve kuru nane ilave edin, tereyağını çorbaya karıştırın, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder