4 Eylül 2021 Cumartesi

Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 su bardağı et suyu, (yoksa bulyon, su miktarı artacak)
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 küp şeker, 1 çay kaşığı zerdeçal, tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Üzerine serpmek için;

  • Karabiber ve biraz kuru nane

    Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı

  • Pirinçimizi bir çay kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar ılık su ile en az 15 dakika bekletiyoruz.
  • Sonra iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Tenceremizde yağları eritiyoruz.
  • Pirinci ekleyip orta ateşte 3-4 dakika kavuralım.
  • Tuz ve şekerini ekleyelim.
  • Salçasını koyup bir iki tur çevirelim.
  • Domates rendesini, et suyunu ve kaynar suyunu, zerdeçalını koyalım.
  • Kaynayınca kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatalım, bir bez örtüp 10-15 dakika demlendirip servis yapalım.
  • Üzerine karabiber ve çok az kuru nane serpelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder