Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 su bardağı et suyu, (yoksa bulyon, su miktarı artacak)
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 küp şeker, 1 çay kaşığı zerdeçal, tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Üzerine serpmek için;
- Karabiber ve biraz kuru nane
Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı
- Pirinçimizi bir çay kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar ılık su ile en az 15 dakika bekletiyoruz.
- Sonra iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
- Tenceremizde yağları eritiyoruz.
- Pirinci ekleyip orta ateşte 3-4 dakika kavuralım.
- Tuz ve şekerini ekleyelim.
- Salçasını koyup bir iki tur çevirelim.
- Domates rendesini, et suyunu ve kaynar suyunu, zerdeçalını koyalım.
- Kaynayınca kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapatalım, bir bez örtüp 10-15 dakika demlendirip servis yapalım.
- Üzerine karabiber ve çok az kuru nane serpelim.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder