13 Eylül 2021 Pazartesi

Yufkadan Lahmacun Tarifi

 


Yufkadan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 6adetyufka
  • 500gramdana kıyma
  • 2adetkapya biber
  • 2adetçarliston biber
  • 1adetsoğan
  • 2adetdomates
  • 1/2demetmaydanoz
  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1yemek kaşığıbiber salçası(isteğe göre)
  • 1/2çay bardağısıvı yağ
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıpul biber
  • 1/2çay kaşığıkimyon
  • 1/2çay kaşığıkuru nane

Yufkadan Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Rondonun içinde önce biberleri ve soğanı küçük parçalar haline gelene dek çekin.
  2. Ardından içine kalan sebzeleri, salçayı, sıvı yağı ve baharatları ekleyin püre haline  gelene kadar karıştırın.
  3. Bu karışımı kıymaya ekleyerek yoğurun ve kenara alın.
  4. Yufkalardan bir tanesini tezgaha açın. Üzerini hafifçe ıslattıktan sonra, bir tane daha yufka açıp üzerine ekleyin.
  5. Tencere kapağı kullanarak daire şeklinde parçalar kesin.
  6. Yufkaların üzerine kıymalı harçtan yayın.
  7. Fırınınızı olabilecek en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisini ters çevirerek fırına yerleştirin ve fırınla birlikte ısınmaya bırakın. Bu sayede lahmacunun tabanı güzelce kızaracaktır.
  8. Fırın ısındığında, lahmacunları direk tepsinin üzerine yerleştirin ve kenarları kızarana kadar 5-6 dakika boyunca pişirin.
  9. Taze yeşillikler ve limonla birlikte servis edin. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder