13 Eylül 2021 Pazartesi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

 

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7dilimkarpuz kabuğu
  • 2,5su bardağıtoz şeker
  • 3,5su bardağısu
  • 2-3damlalimon suyu
  • 4-5adetkaranfil
  • 1paketkabartma tozu
  • 1litresu
  • 1avuçnar çiçeği

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karpuzun kabuklarını iyice yıkayıp temizleyin. Pembe yerlerini çıkarın.
    karpuz-receli1
  2. Karpuz kabuğunun dışındaki sert kısımları soyacak yardımıyla soyun.
    karpuz-receli2
  3. Karpuz dilimlerinin kabuklarını kesip, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
    karpuz-receli3
  4. Karpuz kabuklarının üzerine bir bardak su ile karıştırdığınız kabartma tozunu ekleyin. Kabukların üzerini streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.
    karpuz-receli4
  5. Karpuz kabuklarının suyunu bir süzgeçle süzün. Üzerine sıcak su döküp kaynatın ve sonra suyunu süzün.Bu işlemi iki kez tekrar edin. (Kabukları 2 kez kaynatıp süzün)
    karpuz-receli5
  6. Ardından tencereye şeker ve su ekleyip kaynatın.
    karpuz-receli6
  7. Şerbet koyulaşınca içine karpuz kabuklarını ekleyin. Reçel orta ateşte kaynarken içerisine renk vermesi için nar çiçeği ve aroma vermesi için karanfil ekleyin.
    karpuz-receli7
  8. Bu şekilde yaklaşık 45 dakika kaynadığında reçeliniz hazır olacaktır.
    karpuz-receli8
  9. Reçelin suyunun kıvamını kontrol etmenizi, gerekirse biraz daha kaynatmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder