Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7dilimkarpuz kabuğu
- 2,5su bardağıtoz şeker
- 3,5su bardağısu
- 2-3damlalimon suyu
- 4-5adetkaranfil
- 1paketkabartma tozu
- 1litresu
- 1avuçnar çiçeği
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karpuzun kabuklarını iyice yıkayıp temizleyin. Pembe yerlerini çıkarın.
- Karpuz kabuğunun dışındaki sert kısımları soyacak yardımıyla soyun.
- Karpuz dilimlerinin kabuklarını kesip, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
- Karpuz kabuklarının üzerine bir bardak su ile karıştırdığınız kabartma tozunu ekleyin. Kabukların üzerini streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.
- Karpuz kabuklarının suyunu bir süzgeçle süzün. Üzerine sıcak su döküp kaynatın ve sonra suyunu süzün.Bu işlemi iki kez tekrar edin. (Kabukları 2 kez kaynatıp süzün)
- Ardından tencereye şeker ve su ekleyip kaynatın.
- Şerbet koyulaşınca içine karpuz kabuklarını ekleyin. Reçel orta ateşte kaynarken içerisine renk vermesi için nar çiçeği ve aroma vermesi için karanfil ekleyin.
- Bu şekilde yaklaşık 45 dakika kaynadığında reçeliniz hazır olacaktır.
- Reçelin suyunun kıvamını kontrol etmenizi, gerekirse biraz daha kaynatmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder