Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet armut
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3-4 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 4 su bardağı su
Yanında servis etmek için;
- Kaymak
Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Armutlarımızı yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Daha sonra limon sıktığımız su dolu bir kabın içerisinde limon kabukları ile birlikte bekletelim.
- Sonrasında uygun bir tencerenin içerisine armutlarımızı yan olacak şekilde dizelim.
- Üzerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını yerleştirelim, suyunu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım.
- 10 dakika sonra armutlarımızı çevirelim ve tencereyi kapatalım. Bu işlemi her 10 dakika da bir yapalım. Ara ara kaşık yardımı ile suyundan armutların üzerlerine gezdirelim.
- Kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim. Yarım saatten sonra kontrollü bir şekilde armutlarımız yumuşayana kadar 50-60 dakika pişirelim.
- Yumuşayan ve pişen armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alalım, şerbetini 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Servis esnasında şerbetimizi armutların üzerine gezdirelim. Yanında kaymak ile servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder