22 Ekim 2021 Cuma

Armut Tatlısı Tarifi

 

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet armut
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 su bardağı su

Yanında servis etmek için;

  • Kaymak

    Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Armutlarımızı yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Daha sonra limon sıktığımız su dolu bir kabın içerisinde limon kabukları ile birlikte bekletelim.
  • Sonrasında uygun bir tencerenin içerisine armutlarımızı yan olacak şekilde dizelim.
  • Üzerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını yerleştirelim, suyunu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • 10 dakika sonra armutlarımızı çevirelim ve tencereyi kapatalım. Bu işlemi her 10 dakika da bir yapalım. Ara ara kaşık yardımı ile suyundan armutların üzerlerine gezdirelim.
  • Kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim. Yarım saatten sonra kontrollü bir şekilde armutlarımız yumuşayana kadar 50-60 dakika pişirelim.
  •  Yumuşayan ve pişen armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alalım, şerbetini 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
  • Servis esnasında şerbetimizi armutların üzerine gezdirelim. Yanında kaymak ile servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder