27 Ekim 2021 Çarşamba

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 türk kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1litre su (Gerekirse 1 su bardağı daha ekleyebilirsiniz)

Suda bekletmek için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su

Üzeri için

  • Ceviz, hindistan cevizi

    Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kabuklarını soyup dağrayacağımız ayvalar için bir kaba su koyalım ve yarım limonu suya sıkalım.
  • Ayvaların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Suyun içinde bekletelim.
  • Diğerleri olana kadar.
  • Bir tencereye doğranmış ayvaları ekleyelim.
  • Üzerine suyu ekliyelim orta ateşde yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  • Şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ekleyelim.
  • Pirinçler şişince çay bardağının için biraz su koyalım ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
  • Tencereye karıştırarak ekliyelim. Tatlımız koyulaşıp kıvam alınca ocağı kapatalım ve istediğiniz kaselere paylaştırıp soğumaya bırakalım.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsledikten sonra servise hazır. 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder