27 Ekim 2021 Çarşamba

Mısır Unlu Patlıcan Kızartma Tarifi

 

Mısır Unlu Patlıcan Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patlıcan
  • 1 kase mısır unu (1 su bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mısır Unlu Patlıcan Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye patlıcanları haşlamak için su doldurup ocağın üzerine alalım.
  • Suyun içine bir tatlı kaşığı tuz atalım ve karıştıralım. Su kaynayana kadar patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım.
  • Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra önce uzunlamasına tam ortadan, sonrada yine uzunlamasına dilim dilim bölelim ve ocağa bıraktığımız suyun içine dilimlediğimiz patlıcanları alarak  7-8 dakika haşlayalım.
  • İyice kaynayıp patlıcanlar haşlanınca bir süzeğe boşaltıp suyunu süzdürelim ve soğumaya bırakalım.
  • Diğer yanda bir küçük tepsiye mısır ununu bırakalım, tavaya çok az sıvı yağ alalım.
  • Önce dilimlenen patlıcanları mısır ununa bulayalım. Sonrada tavaya sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Aynı hamsi tava gibi yan yana dizelim. Dilerseniz tavanızın büyüklüğüne göre patlıcanlarınızı bir kaç seferde pişirebilirsiniz.
  • Altını kısıkta önce bir tarafını sonra tava kapağı ile diğer tarafını çevirip iki taraflı 5 dakika kadar kızartalım. Ters çevirmeden önce yağını mutlaka süzdürmelisiniz aksi halde eliniz yanabilir.
  • Mis gibi çıtır çıtır olunca servis tabağına alalım,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder