Mısır Unlu Patlıcan Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane patlıcan
- 1 kase mısır unu (1 su bardağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mısır Unlu Patlıcan Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye patlıcanları haşlamak için su doldurup ocağın üzerine alalım.
- Suyun içine bir tatlı kaşığı tuz atalım ve karıştıralım. Su kaynayana kadar patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım.
- Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra önce uzunlamasına tam ortadan, sonrada yine uzunlamasına dilim dilim bölelim ve ocağa bıraktığımız suyun içine dilimlediğimiz patlıcanları alarak 7-8 dakika haşlayalım.
- İyice kaynayıp patlıcanlar haşlanınca bir süzeğe boşaltıp suyunu süzdürelim ve soğumaya bırakalım.
- Diğer yanda bir küçük tepsiye mısır ununu bırakalım, tavaya çok az sıvı yağ alalım.
- Önce dilimlenen patlıcanları mısır ununa bulayalım. Sonrada tavaya sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Aynı hamsi tava gibi yan yana dizelim. Dilerseniz tavanızın büyüklüğüne göre patlıcanlarınızı bir kaç seferde pişirebilirsiniz.
- Altını kısıkta önce bir tarafını sonra tava kapağı ile diğer tarafını çevirip iki taraflı 5 dakika kadar kızartalım. Ters çevirmeden önce yağını mutlaka süzdürmelisiniz aksi halde eliniz yanabilir.
- Mis gibi çıtır çıtır olunca servis tabağına alalım,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder