20 Ekim 2021 Çarşamba

Börülce Yemeği Tarifi

 

Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram börülce
  • 1 adet büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize zeytinyağı alalım.
  • Üzerine piyazlık doğranmış soğan ekleyip soteleyelim.
  • Sarımsak ekleyip bir iki tur karıştıralım.
  • Börülce ekleyip kavuralım. (rengi hafif dönecektir. )
  • Üzerine rendelenmiş olduğumuz domatesi ilave edelim.
  • Burdaki püf noktası domatesi karıştırmamak börülcenin üzerini düzeltip suyu çekene kadar kapağı kapalı olarak 40- 45 dakika pişirelim.
  • Tencerenin kenarından suyunu çekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Suyunu çeken yemeğimize yarım çay bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
  • 20 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz yemeğimiz piştikten sonra üzerine yarım limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder