20 Ekim 2021 Çarşamba

Fırında Sebzeli Çipura Tarifi

 

Fırında Sebzeli Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çipura
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Biberiye
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Zeytinyağı

    Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıkları iyice yıkıyoruz ve üzerine bir kaç çizik atıyoruz, sonrasında suyunun süzülmesi için 20 dk bekliyoruz.
  • Bir kabın içerisine 1/2 çay bardağı zeytinyağı alıyoruz.
  • İçerisine 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı biberiye ekliyoruz.
  • İyice karıştırıp balıkların içine ve dışına yediriyoruz.
  • Daire şeklinde doğradığımız soğanları fırın tepsisine diziyoruz.
  • Dilim şekline doğradığımız patatesleri de tepsimize ekliyoruz.
  • Son olarak irice doğradığımız kapya biberleri de ekliyoruz.
  • Sebzelerin üzerinde biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Sosladığımız balıkların içerisine ezilmiş birer adet sarımsak, bir parça defne yaprağı ve bir dilim limon koyuyoruz ve tepsinin üzerine yerleştirdiğiniz ızgaraya yerleştiriyoruz.
  • Balıkların üzerindeki çiziklere yarım limon halkaları yerleştiriyoruz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😋😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder