Fırında Sebzeli Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet çipura
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Biberiye
- Kekik
- Defne yaprağı
- Zeytinyağı
Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş balıkları iyice yıkıyoruz ve üzerine bir kaç çizik atıyoruz, sonrasında suyunun süzülmesi için 20 dk bekliyoruz.
- Bir kabın içerisine 1/2 çay bardağı zeytinyağı alıyoruz.
- İçerisine 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı biberiye ekliyoruz.
- İyice karıştırıp balıkların içine ve dışına yediriyoruz.
- Daire şeklinde doğradığımız soğanları fırın tepsisine diziyoruz.
- Dilim şekline doğradığımız patatesleri de tepsimize ekliyoruz.
- Son olarak irice doğradığımız kapya biberleri de ekliyoruz.
- Sebzelerin üzerinde biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Sosladığımız balıkların içerisine ezilmiş birer adet sarımsak, bir parça defne yaprağı ve bir dilim limon koyuyoruz ve tepsinin üzerine yerleştirdiğiniz ızgaraya yerleştiriyoruz.
- Balıkların üzerindeki çiziklere yarım limon halkaları yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😋😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder