22 Ekim 2021 Cuma

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un (Markadan markaya miktar değişebilir)

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 tane limon çekirdeği

Üzeri için:

  • Toz fıstık

    Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Miktara uygun büyüklükte bir cezvenin içine limon çekirdeği toz şeker ve suyu alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım.
  • Limon çekirdeği karardığında şerbet hazır demektir.
  • Kurabiye hamuru için; Margarin sıvı yağ yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp elimizle iyice yoğuralım.
  • Homojen kıvam alan harca kabartma tozu ve kakaoyuda ekleyip elimizle karıştıralım.
  • Unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamur hazır demektir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yuvarlak şekil verip dizelim.
  • 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim. Kurabiyemiz hızlı pişiyor dikkat edelim.
  • Pişen kurabiyeleri sıcakken şerbeti daha iyi çekmesi için bir çatal yardımıyla daha küçük bir tepsiye alalım.
  • Üzerine şerbeti her kurabiyenin üzerine gelecek şekilde dökelim.
  • Islanan kurabiyelerimiz çok yumuşayıp dağılmasın diye başka bir tabağa alalım üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊😊
  • Not 1: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli.

    Not 2: Kurabiye sıcak şerbet soğuk olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder