Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Pirinci ıslatmak için kaynar su
- 1 minik soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su yada et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci bir kaba alıp, kaya tuzunu ve kaynar suyu ekleyip en az 1 saat suda bekletelim. Tenceremize rondoda çok ince doğradığımız soğanları alalım.
- Tereyağı ve zeytinyağı ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım. Soğanların çok kızarması lazım, hatta yanmaya yakın olacak kadar kavurmamız gerekiyor.
- Kavrulan soğana et suyu yada sıcak su ekleyelim. Et suyu olursa daha lezzetli olur. Tenceredeki su kaynadığında 3-4 kez yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim.
- Suyu iyi süzülmüş olmalı. Dibinde su kalırsa pirincin pişme derecesini etkiler lapa olabilir.
- Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika yüksek ateşte sonra en kısık ayarda pişmeye bırakalım.
- Tencerede hiç su kalmadığı zaman kapağını açıp pilavı alt üst bir kaç kez karıştıralım. Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Pilavımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder