22 Ekim 2021 Cuma

Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi

 

Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Pirinci ıslatmak için kaynar su
  • 1 minik soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su yada et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Soğanlı İskilip Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaba alıp, kaya tuzunu ve kaynar suyu ekleyip en az 1 saat suda bekletelim. Tenceremize rondoda çok ince doğradığımız soğanları alalım.
  • Tereyağı ve zeytinyağı ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım. Soğanların çok kızarması lazım, hatta yanmaya yakın olacak kadar kavurmamız gerekiyor.
  • Kavrulan soğana et suyu yada sıcak su ekleyelim. Et suyu olursa daha lezzetli olur. Tenceredeki su kaynadığında 3-4 kez yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim.
  • Suyu iyi süzülmüş olmalı. Dibinde su kalırsa pirincin pişme derecesini etkiler lapa olabilir.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika yüksek ateşte sonra en kısık ayarda pişmeye bırakalım.
  • Tencerede hiç su kalmadığı zaman kapağını açıp pilavı alt üst bir kaç kez karıştıralım. Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Pilavımız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder