Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 30 gr antep fıstığı kırığı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıyoruz mikser yardımı ile kırık beyaz olana kadar iyice çırpıyoruz.
- Sıvı yağı yavaşça katıp tekrar çırpıyoruz. Kakao, vanilya, kabartma tozunu da katıp tekrar çırpıyoruz.
- Unumuzu kontrollü olarak katıyoruz bir spatula yardımı ile ya da çırpıcı ile karıştırıyoruz. Son olarak antep fıstığını katıyoruz. (Hamurumuz kurabiye hamurundan daha cıvık olacak ).
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
- Uygun bir kaba pudra şekerini koyuyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve pudra şekerine buluyoruz. (her yerini iyice bulayalım).
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinde 180 derece fansız fırında 8-10 dk pişiriyoruz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun bu kurabiyeyi herkes çok beğeniyor kıvamı çok önemli eğer buzdolabında beklettikten sonra hala çok sıvı ise hamur biraz daha un katıp yoğurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder