18 Ekim 2021 Pazartesi

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 30 gr antep fıstığı kırığı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri

    Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıyoruz mikser yardımı ile kırık beyaz olana kadar iyice çırpıyoruz.
  • Sıvı yağı yavaşça katıp tekrar çırpıyoruz. Kakao, vanilya, kabartma tozunu da katıp tekrar çırpıyoruz.
  • Unumuzu kontrollü olarak katıyoruz bir spatula yardımı ile ya da çırpıcı ile karıştırıyoruz. Son olarak antep fıstığını katıyoruz. (Hamurumuz kurabiye hamurundan daha cıvık olacak ).
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Uygun bir kaba pudra şekerini koyuyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve pudra şekerine buluyoruz. (her yerini iyice bulayalım).
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinde 180 derece fansız fırında 8-10 dk pişiriyoruz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun bu kurabiyeyi herkes çok beğeniyor kıvamı çok önemli eğer buzdolabında beklettikten sonra hala çok sıvı ise hamur biraz daha un katıp yoğurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder