Çiğ Köfte Tarifi (Hazır Almaya Son) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çiğ köftelik ince esmer bulgur (Düğür)
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz (Damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)
- 1 adet irice kuru soğan
- 2 iri diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı acı bul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı isot
- 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 küçük çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ (100 ml)
- 1 tepeleme yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Çiğ Köfte Tarifi (Hazır Almaya Son) Nasıl Yapılır?
- Köftelik düğürleri uygun kabımıza alalım.
- Tuzu ekleyip karıştırıp üzerine kaynar suyu gezdirerek dökelim karıştırıp 5 dakika kapağı kapalı şekilde bekletelim.
- Diğer malzemelerimizi ekleyelim soğan ve sarımsakları rendeleyip sularını süzelim kalan posasını köftemize ekleyelim.
- Elimizle yoğurup harmanlayalım. Blendır(ezici)alıp yoğurmaya başlayalım. Sürekli çalıştırmayınız.
- Yoğurma işlemi bittikden sonra içine yeşil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder