Çıtır Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 100 gr tereyağı
İçi İçin;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri İçin;
- Susam
- Yumurta sarısı
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos için tereyağı eriterek bir kap içerisine alın.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine sostan gezdirip fırça ile sosun her tarafa yayılmasını sağlayın.
- İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine kapatıp, bu defa biraz daha az sos sürüp önce dört parçaya, her dört parçayı da 3 parçaya kesin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 4 yufkadan 24 adet böreğimiz olacak.
- Hazırladığınız peynirli içi, yufka parçalarının üzerine yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Tüm börekleri sardıktan sonra çukur bir kap içine börekleri koyup üzerine su döküp içerisinde 3-4 saniye beklettikten sonra süzüp suyunu hafif elinizle sıkıp saklama kabına yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada börekleri suda bekletmeden direkt saklama kabı ya da poşetine yerleştirerek de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
- Dondurucuya kaldıracağınız böreklerin kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya atın. Bu şekilde 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
- Dondurucudan çıkartınca üzerine yumurta sarısı sürüp ister sade ister susam veya çörekotu serpiştirerek pişirebilirsiniz.
- Eğer böreklerinizi hemen pişirecekseniz direkt fırın tepsisine yerleştirebilir ya da daha çıtır olsun isterseniz 3-4 saniye suda beklettikten sonra hafif elinizle sıkarak fırın tepsisine dizebilirsiniz.
- Daha sonra aynı şekilde üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirerek 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN. 😋👍👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder