8 Ekim 2021 Cuma

Çıtır Buzluk Böreği Tarifi


 

Çıtır Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 100 gr tereyağı

İçi İçin;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri İçin;

  • Susam
  • Yumurta sarısı

    Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sos için tereyağı eriterek bir kap içerisine alın.
  • Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine sostan gezdirip fırça ile sosun her tarafa yayılmasını sağlayın.
  • İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine kapatıp, bu defa biraz daha az sos sürüp önce dört parçaya, her dört parçayı da 3 parçaya kesin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 4 yufkadan 24 adet böreğimiz olacak.
  • Hazırladığınız peynirli içi, yufka parçalarının üzerine yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Tüm börekleri sardıktan sonra çukur bir kap içine börekleri koyup üzerine su döküp içerisinde 3-4 saniye beklettikten sonra süzüp suyunu hafif elinizle sıkıp saklama kabına yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada börekleri suda bekletmeden direkt saklama kabı ya da poşetine yerleştirerek de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Dondurucuya kaldıracağınız böreklerin kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya atın. Bu şekilde 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
  • Dondurucudan çıkartınca üzerine yumurta sarısı sürüp ister sade ister susam veya çörekotu serpiştirerek pişirebilirsiniz.
  • Eğer böreklerinizi hemen pişirecekseniz direkt fırın tepsisine yerleştirebilir ya da daha çıtır olsun isterseniz 3-4 saniye suda beklettikten sonra hafif elinizle sıkarak fırın tepsisine dizebilirsiniz.
  • Daha sonra aynı şekilde üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirerek 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
    AFİYET OLSUN. 😋👍👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder