Çikolatalı Cheesecake (Aşık Olacağınız Bir Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 100 gr tereyağ
Dolgusu için;
- 600 gr labne peyniri
- 1 paket süt kreması
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket süt kreması
- 200 gr çikolata (bitter-sütlü)
Çikolatalı Cheesecake (Aşık Olacağınız Bir Cheesecake) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak cheesecakein tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip, bisküviler ile iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıba bisküvileri alıp iyice bastırıyoruz. Buzdolabında 15-20 dakika bekletiyoruz.
- Derin bir kaseye labne peynirini ve toz şekerini alıyoruz. Karışana kadar çırpıyoruz. Süt kremasını, nişastayı, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. En son yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz (Çok fazla çırpmıyoruz) fırının içine ısıya dayanıklı kase ekleyiniz.
- Kelepçeli kalıba hazırlanan karışımı ekliyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kontrollü pişiriyoruz (Kenarları tutunmuş ortası sallanıyor olmalı)
- Fırını kapattıktan sonra ,fırının kapağını yarım açıp 1-2 saat bekletiyoruz. Ganaj için kremayı ısıtıyoruz. Kenarları kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Çikolataları ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Ganaj ılıyınca, cheesecakein üzerine döküyoruz. Cheesecake i 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Cheesecakei beyaz çikolata ile süslüyoruz. Cheesecake i dilimliyoruz. Afiyet olsun. ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder