23 Ekim 2021 Cumartesi

Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardağı dereotu
  • 1 yumurta (Akı içine sarısı dışına sürmek için)

Arası için ;

  • Kaşar peyniri veya lor peyniri

Üzeri sürmek için ;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir çay bardağı zeytinyağı ile kremamızı karıştırıyoruz ve tuz yumurta akı bir güzel çırpıyoruz.
  • Unumuzu ve kabartma tozunu ve doğranmış dereotunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Sonra mandalina büyüklüğünde hamurumuzdan alıp, içine kaşar peynir veya lor peyniri koyup kapatıyoruz.
  • Üzerine sürmek için yağ ve yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 180 derecede ortalama 20 dakikada pişiriyoruz afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder