Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardağı dereotu
- 1 yumurta (Akı içine sarısı dışına sürmek için)
Arası için ;
- Kaşar peyniri veya lor peyniri
Üzeri sürmek için ;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir çay bardağı zeytinyağı ile kremamızı karıştırıyoruz ve tuz yumurta akı bir güzel çırpıyoruz.
- Unumuzu ve kabartma tozunu ve doğranmış dereotunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Sonra mandalina büyüklüğünde hamurumuzdan alıp, içine kaşar peynir veya lor peyniri koyup kapatıyoruz.
- Üzerine sürmek için yağ ve yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 180 derecede ortalama 20 dakikada pişiriyoruz afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder