23 Ekim 2021 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
  • Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra galeta unu, cevizi (Rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
  • Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
  • Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
  • Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  • En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder