10 Ekim 2021 Pazar

Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi

 

Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Küçük 1 kase su

İç harcı için;

  • 1 adet haşlanmış büyük patates
  • 1 fileto tavuk eti (Haşlanıp tiftiklenmiş)
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber.

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ.

Üzeri için;

  • 8 yemek kaşığı süzme yoğurt (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Çok Lezzetli Tavuklu Muska Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri, tiftiklenmiş tavuğu ve baharatları uygun bir kaba alıp karıştırdım. Yufkaları üst üste dizdim. Kenarlardan kare olacak dört parça kestim.
  • Ortada kalan kareyide uzunlamasına 7 parçaya böldüm. Hepsini üst üste dizdim. 1 tatlı kaşığı iç harçtan alarak yufka parçasının ucuna koydum. Muska şeklinde katladım en sonunu suyla ıslatıp kapattım.
  • Bütün yufka parçaları bitene kadar bu işlemi yaptım.
  • Mantıları yağda arkalı önlü kızarttım servis tabağına aldım. Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırdım.  Mantoların üzerine döktüm.
  • Yağda yaktığım pulbiberi de üzerine gezdirip servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder