Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
İç malzeme
- 600 gram kıyma
- 4 tane büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 tane kapya biber
- 6 tane köy biberi
- 3 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Az karabiber
Hamuru için
- 9 bardak un
- 3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unu döküp ,tuzu ve suyu yavaşça ekleyip(un’un kalitesine göre su miktarı değişebilir) özdeşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- İç malzemesini hazırlarken maydanoz hariç diğerlerini rondodan çekiyoruz.
- Maydanozuda ince ince doğruyoruz.
- Ardından büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı(rondodan çekiyorum)birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz)hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
- Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup ,kaşıkla düzeltiyoruz.
- Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder