11 Ekim 2021 Pazartesi

Tavada Lahmacun Tarifi

 

Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç malzeme

  • 600 gram kıyma
  • 4 tane büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 tane kapya biber
  • 6 tane köy biberi
  • 3 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Az karabiber

Hamuru için

  • 9 bardak un
  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına unu döküp ,tuzu ve suyu yavaşça ekleyip(un’un kalitesine göre su miktarı değişebilir) özdeşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • İç malzemesini hazırlarken maydanoz hariç diğerlerini rondodan çekiyoruz.
  • Maydanozuda ince ince doğruyoruz.
  • Ardından büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı(rondodan çekiyorum)birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz)hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup ,kaşıkla düzeltiyoruz.
  • Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder