16 Ekim 2021 Cumartesi

Domatesli Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 büyük boy domates
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı kaynar su

    Domatesli Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesli bulgur pilavı yapmak için öncelikle tenceremize sıvı yağı alıp kızdırıyoruz.
  • Ardından kızan sıvı yağa halka halka doğradığımız 3 yeşil biberi ekliyoruz. Biberi sıvı yağda karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
  • Pilavımızı yaparken ocağın çok açık olmadığına dikkat edin. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Domates salçası biberle karışıp kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 2 adet büyük boy domatesi de ekliyoruz.
  • Domatesi de eklenen pilav malzemeleri bu adımda 3-4 dakika daha kavrulur.
  • Daha sonra 2. 5 su bardağı pilavlık bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
  • Pilavlık bulgur malzemelerle karışana kadar kavurmaya devam edilirken karıştırın.
  • Bulgurun rengi dönene kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurma işlemine devam edin.
  • Sonrasında pilava 1. 5 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
  • Son olarak pilavınıza 4 su bardağı kaynar suyu da ekleyip karıştırın.
  • Pilavın suyu da eklenip iyice karıştırıldıktan sonra su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişmeye bırakın.
  • Pilavın pişme süresi yaklaşık 15-20 dakika sürecektir.
  • Pişen pilavı karıştırın ve üzerine kağıt havlu sererek nemini alın ve tekrar tencerenin kapağını kapatın. Pilavı en az 15 dakika dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder