Domatesli Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 adet yeşil biber
- 2 büyük boy domates
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı kaynar su
Domatesli Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesli bulgur pilavı yapmak için öncelikle tenceremize sıvı yağı alıp kızdırıyoruz.
- Ardından kızan sıvı yağa halka halka doğradığımız 3 yeşil biberi ekliyoruz. Biberi sıvı yağda karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Pilavımızı yaparken ocağın çok açık olmadığına dikkat edin. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Domates salçası biberle karışıp kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 2 adet büyük boy domatesi de ekliyoruz.
- Domatesi de eklenen pilav malzemeleri bu adımda 3-4 dakika daha kavrulur.
- Daha sonra 2. 5 su bardağı pilavlık bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
- Pilavlık bulgur malzemelerle karışana kadar kavurmaya devam edilirken karıştırın.
- Bulgurun rengi dönene kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurma işlemine devam edin.
- Sonrasında pilava 1. 5 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
- Son olarak pilavınıza 4 su bardağı kaynar suyu da ekleyip karıştırın.
- Pilavın suyu da eklenip iyice karıştırıldıktan sonra su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişmeye bırakın.
- Pilavın pişme süresi yaklaşık 15-20 dakika sürecektir.
- Pişen pilavı karıştırın ve üzerine kağıt havlu sererek nemini alın ve tekrar tencerenin kapağını kapatın. Pilavı en az 15 dakika dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder