4 Ekim 2021 Pazartesi

Dört Katında Ayrı Lezzet Olan Bir Pasta Çikolatalı Burçak Bisküvili Karemelli Pasta Tarifi

 

Dört Katında Ayrı Lezzet Olan Bir Pasta Çikolatalı Burçak Bisküvili Karemelli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt katı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

2. katı için muhallebisi için

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

3. katı için karameli için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

4. katı için çikolatalı sosu için

  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 paket krema

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

    Dört Katında Ayrı Lezzet Olan Bir Pasta Çikolatalı Burçak Bisküvili Karemelli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri robottan geçirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  • Kare borcama bir kaşık yardımı ile bastırarak yayın birinci katı hazır.
  • İkinci katı için uygun bir tencereye muhallebi malzemelerini koyun ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ocaktan alın.
  • Bisküvinin üzerine dökün buzdolabına kaldırın.
  • Üçüncü katı için uygun bir sos tenceresine şekeri koyun.
  • Ocağa alın.
  • Şeker eriyip karamelize olunca tereyağı ve kremayı ilave edin.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ilıyınca muhallebinin üzerine dökün buzdolabına kaldırın.
  • Dördüncü son katı için uygun bir sos tenceresine kremayı koyun ocağa alın.
  • Krema ısınınca çikolatayı ilave edin çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Karamelin üzerine dökün.
  • Buzdolabına kaldırın 3 saat sonra antep fıstığı ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ⭐⭐⭐⭐⭐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder