4 Ekim 2021 Pazartesi

Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi

 

Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı

    Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • ilk olarak şerbeti için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alarak ara ara karıştıralım ve şekerin erimesini sağlayalım.
  • Ardından şerbetimizi kaynamaya bırakalım. Bu aşamada ocağın orta ateşte olmasına dikkat edelim.
  • Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alalım ve 10 dakika daha kaynatalım.
  • Ardından içerisine limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Nişasta, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra cevizi de ekleyelim ve bir kaç kez daha yoğuralım.
  • Borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve hazır olan hamurumuzu borcama alarak her yeri eşit olacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım.
  • Ardından tatlımızı baklava dilimi şeklinde keselim.
  • Hazır olan baklavamızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırından alalım ve 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  • Baklavamıza soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken baklavamız servise hazır. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder